Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нападна остро служебния премиер Гълъб Донев заради това, че правителството не внесе нов държавен бюджет и така минималната работна заплата няма да бъде увеличена.

Тя цитира негово изказване от 11 ноември, в което той посочва, че служебният кабинет няма право да предлага дългосрочни политики, а след това и думите му от днес, че минималната работна заплата се определя от НС, а не от правителството.

Още по темата
"Нямам раздвоение на личността. И сутрин като стана, и вечер като легна, и през целия ден нямам раздвоение. На 11 ноември, когато казах, че на служебното правителство не му е работа да прави политика по доходите, все още вярвах в здравия разум на Народното събрание да излъчи редовно правителство и сега, когато сме към края на годината и се взимат решения от страна а правителството, независимо дали редовно или служебно, ние проведохме процедура съгласно изискванията на законодателството, тече Тристранка ще консултира размерът на минималната работна заплата", каза Донев.

"Предлагате дългосрочни социални и икономически мерки, с които задължавате следващото правителство, това за мен е нонсенс", обърна се той към Нинова.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase