Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шансът за сформиране на правителство е много малък. Това е откровената истина, заяви пред БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков.

Още по темата
"Аз лично съм доволен, че два месеца бяхме в парламента, и се занимавахме с неприоритетни неща - хартиената бюлетина, и пр., но днес - ден след като номинирахме акад. Денков, за пръв път имахме всички партии без Възраждане на една маса.

Седях там и си мислех "какво ако този формат беше направен през първите седмици на парламента"? Идеята на Денков беше всички партии да седнат заедно, и да говорят за приоритети. Ние сме предвидими, не бихме подкрепили първия мандат, защото сме обещали на избирателите си“, допълни Петков.

Много от приоритетите на ГЕРБ и ПП са общи, но най-голямата разлика са антикорупционните политики, коментира Петков.

Надяваме се с ГЕРБ и ДПС да отделим приоритетните стъпки и да ги гласуваме в зала. Ако видим, че ги гласуваме заедно, ще имаме още успехи занапред. Ако се тръгне с конфронтация и разлики, не се стига до никъде, категоричен е Петков.

"Акад. Денков бе много внимателно подбран - това е човек, който има опит в четири правителства. Не можете да наречете човек, избран в топ 1% от учените на света кукла на когото и да е било. В ПП нашата сила е, че първо стоим всички отпред с лицата си и второ, че всеки един от нас се е доказал някъде преди да влезе в политиката и не може да бъде контролиран", посочи бившият премиер.

На въпрос ще бъдат ли той и Асен Василев в бъдещия кабинет, Петков заяви, че ПП не поставят личностите пред каузите и припомни, че се е оттеглил при предния опит за съставяне на правителство с техния мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase