Снимка: архив, БГНЕС

Не знам какво пише в папката на проф. Габровски, но съм сигурен, че ще ни изненада приятно, заяви пред БНТ Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Още по темата
По думите му ще бъдат предложени само експерти, които ще са с профила на проф. Николай Габровски.

"Умни и успешни, хора, на които трудно можеш да кажеш този не става. Нека да оставим нашите колеги специално от БСП и "Демократична България" да преценяват в следващите часове искат ли да постъпят отговорно или ще продължават да са заложници на "Продължаваме Промяната", ДПС са казали, че ще подкрепят правителството на проф. Габровски", допълни Радомир Чолаков.

Той поясни, че едно правителство не се избира с идеята да бъде свалено след 3 или 6 месеца, не трябва да се поставя времеви хоризонт.

Припомняме, че в понеделник президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски, посочен от най-голямата по численост в 48-ото Народно събрание парламентарна група на ГЕРБ-СДС. Съгласно конституционната процедура президентът връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент на Николай Габровски. През изминатала седмица проф. Габровски проведе срещи с парламентарно представените групи за подкрепа на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase