Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Въпросът беше политически – 25 държави ни подкрепиха много прозорливо. Продължаваме да мислим, че това е правилното решение, ще работим за промяна на мнението на двете държави”.Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Брюксел след като стана ясно, че България и Румъния остават извън Шенген.

Oще по темата

„Докладът и становището на Чешкото председателство показаха, че България и Румъния отговарят на всички изисквания за приемането ни в Шенген. Две държави ни подкрепиха, смятайки, че това е правилното решение”, подчерта още той, цитиран от Нова телевизия.

Демерджиев изрази оптимизъм, че България продължава да води разговори. „Първият опит е да приключим преговорите до края на годината. На прав път сме. Австрия даде ясно да се разбере, че има механизми, компромиси, които би приела. Предлагаме съвместни наряди, техни представители да дойдат на границата ни. Открити сме”, категоричен е министър Демерджиев. .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

И.Б.

преди 1 година

Европейският Съюз има любими и недолюбени деца. Корупцията е навсякъде. Не това трябва да бъде критерий за приемане в зонатаШенген. Приеха Хърватия. Може би защото правителството й действа по-добре?

9

Анонимен

преди 1 година

Хората ни знаят голяма корупция и престъпност

8

Анонимен

преди 1 година

Основна тема трябва да бъде БИТКАТА с корупцията и неравенствата, които са огромни за една държава от европейския съюз. Къде с социалните отговорности? Няколко седмици загубихте времето на обществото за да си върнете хартиената бюлетина!! Вместо да се борите с бандитите от статуквото? Е, дааа. Обаче как да стане, когато същите се опитват да се върнат на власт и да си продължават порочните практики на грабежи и усвояването им в хотели. Как да стане? Ясно се вижда, кой с кой работи! Не може повече

fallback