Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След като от ДПС обявиха, че предлагат при нужда държавата да поеме контрола върху рафинерията „Лукойл“, от ДБ съобщиха, че са готови със законодатела инициатива в тази посока.

„Законодателството ще позволява българското правителство при необходимост и при много внимателно подбрани условия да поеме оперативния контрол върху рафинерията „Лукойл“, каза лидерът на ДБ Христо Иванов.

Промените ще са в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Надежда Йорданова разясни, че от ДБ предлагат в няколко конкретни хипотези операторите на критична инфраструктура, която е свързана с производство, съхранение, пренос на енергийни продукти от нефт и производството на нефт да могат да минават под оперативно управление на представител, назначен от държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 година

Ако и Лукойл профукате, това ще е пагубно за България , всичко се унищожава и блокира на територията на България, а останалото е заграбено от чужди фирми, дори медиите.

26

Анонимен

преди 1 година

Хора, очакват ви страшни времена за съжаление, дано да греша, а ДСБ не трябва да бъде изхвърляна, тя внася малко разум в коалицията между ДБ и ДСБ.По-добре местната управа да раздава на жителите от населените места каквото може, за да имат собсвеност, прехрана и не бяга населението!

25

Анонимен

преди 1 година

То според тях и ТЕЦ и АЕЦ не ни трябваха, ама добре че ги има, трябват и още АЕЦ!, сега да закрият и Лукойл, та да сме по зле от бананова република!

fallback