Снимка: БГНЕС

Изкуствено бавене на процеса при гласуването на Изборния кодекс - така Десислава Атанасова от ГЕРБ обясни по Би Ти Ви действията на "Продължаваме промяната" в пленарната зала.

По думите й депутатите от ПП с лъжи и спекулации в предизборна обстановка се опитват да нагнетяват обществено напрежение. Напуснаха пленарната зала, когато законът бе внесен, вместо да изложат аргументите си. После 4 часа дебатираха върху заглавието, на следващия ден - 18 часа върху няколко текста. Това е изкуствено бавене на процеса, тъй като се правят по 50 изказвания и 30 процедури за параграфи, които вече са решени.

Атанасова обясни, че ГЕРБ и БСП не са в коалиция, нито обсъждат такава за евентуално правителство. БСП няколко пъти отрича, че би подкрепила кабинет на ГЕРБ. Ние от своя страна имаме решение на конгреса за управление с БСП. Не знам защо някой се опитва да ни коалира, каза тя.

Същевременно единствената тема, по която ГЕРБ и Демократична България не са били на едно мнение, е за хартиената бюлетина.

Двете партии - ГЕРБ и ДБ, са от едно европейско семейство - ЕНП, затова може да бъдат гръбнакът и заедно да съставим правителство, заяви Атанасова. "Всичко друго ми изглежда некоректно към избирателите. След като сме от едно семейство, как може да не намерим теми да си говорим?", попита депутатката и обясни как на срещата с ДБ преди 2 седмици от ГЕРБ категорично са заявили, че са готови на разговори по всякакви теми.

Този, който вземе мандата от президента, ще бъде номинацията на ГЕРБ за премиер, каза Атанасова. И призова българските граждани да имат търпение още няколко дни, когато това ще стане ясно.

Коментари Напиши коментар

33

Тишо

преди 5 месеца

И тая лелка изтреща покрай ДБ

32

Петя

преди 5 месеца

Тука намирисва вече на сделка. Явно ДБ са се продали добре

31

Анонимен

преди 5 месеца

Кандърмите започнаха !Явно магистралният опит си казва думата ...