Снимка: БГНЕС

Току-що в зала ГЕРБ, ДПС и БСП гласуваха от идващите местни избори да се гласува само с хартия. От тук нататък нито един българин няма да може да гласува без да попълни бюлетина с химикалка. Предстои да разберем дали тази хартия ще бъде броена на ръка или с броячки, разказа Асен Василев. И направи сравнение - отивате в магазина и вместо да си платите с карта, си плащате кеш. Как ще ви изброят кеша - дали с броячка или на ръка.

Машинното гласуване беше убито, обяви той. Неговата прогноза е, че машините, ползвани досега, на стойност 80 млн. лева. Те няма да бъдат ползвани, освен ако няма нови извънредни избори.

Божидар Божанов от ДБ обясни, че проблемите с оптичните скенери са много, но основният проблем е, че така не се води дебат. Депутатите на двете групи твърдят, че са разбрали за консенсуса за изцяло хартиеното гласуване и купуването на новите машини чак при гласуването им на второ четене в зала.

Ужким целият процес тръгна, за да се даде възможност за допълнително хартиено гласуване. След това се оказа, че сегашните машини, т.нар борисовки ще станат принтери. След това се оказа, че въвеждаме друг вид машини, т.нар скенери. Това става на второ четене в зала, без политическите сили освен ДПС да са казали, че смятат да направят това. А сега изглежда, че се отказват от тези скенери, слушайки това, което г-жа Атанасова говори, и никой вече не знае как ще се гласува на местните избори, обобщи Христо Иванов.

Според него изборите са въпрос на национална сигурност, който трябва да е сигурен колкото паричните въпроси и банковата система.

Този законодателен качамак, който наблюдаваме, е или пълна аматьорщина, или целенасочен план да не знаем как ще се гласува на местните избори, каза още Иванов.

Коментари Напиши коментар

51

ДО № 16 НЕГРАМОТЕН

преди 5 месеца

НЕГРАМОТЕН СИ ТИ , ЗАЩОТО ГЛЕДАШ НА ЖИВОТА ОТ ДРУГА КАМБАНАРИЯ , ОТВЪД ОКЕАНА.

50

анонимен

преди 5 месеца

Назад във времето имаше един мафиот-шмекер Митьо Очите. Обаче Асенчо има по-голямо основание да носи този прякор, бие Митьо по всички показатели, включително и криминални.

49

До 44

преди 5 месеца

ЯВТО НЯМАШ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК. КИРЧО Е ДЕТЕ НА ДС АГЕНТ И СЪОТВЕТНО ОБСЛУЖВАН С ПРИВИЛЕГИИ В ШКОЛАТА ПО БОЙНИ ИЗКУСТВА ЗА ДЕЦА НА СПЕЦИАЛНИ ХОРА. СЛЯП СИ! ТИ МОЖЕШЕ ЛИ ДА ЗАВЕДЕШ ДЕТЕТО СИ ТАМ ИЛИ СЕ ВЛИЗАШЕ С ПРОПУСК, А?????? ХА ХА ХА! МИСЛЕТЕ ПОНЕ МАЛКО!