Снимка: БГНЕС
fallback

Социалната комисия в парламента прие минималната заплата да стане 850 лв., съобщи в личният си профил във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова

"Разумът надделя. Комисията по труда, социалната и демографската политика единодушно прие на първо четене предложението на БСП минималната заплата да стане 50% от средната. За 2023 г. това означава 850 лв.

Благодаря на всички парламентарни партии за подкрепата. 500 000 работещи бедни ще почувстват грижата ни за тях. Нека бързо да приемем закона и на второ четене. Тогава на служебния кабинет на президента Радев, който беше против това увеличение, няма да му остане нищо друго, освен да изпълни решението на парламента", пише Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Аз съм

преди 1 година

Работя като механик в цех за обработка на метали. Работата ми е отговорна! От нея зависи безопасността на работниците и техниката! Заплатата ми е около 1200 лв. Не ми стигат! Но това са фактите! Ако направят минималната заплата 850 лв. ,а в същото време, моята заплата остане не променена, напускам и отивам някъде да вея крачоли за 850лв!

49

Валентин

преди 1 година

Да, ама не. Каримански каза, че като е гласуван бюджет 2022, в три годишната рамка Кокорчи е заложил, че МРЗ ще си остане 710 за целия три годишен период. В момента МРЗ може да бъде предложена само от редовен кабинет. Поредна мина от Кокорчи. ЧЕСТО! РАДВАЙТЕ СЕ!

48

Анонимен

преди 1 година

Сигурно и тя живее с толкова на месец

fallback