fallback

Ще има ли промени в лявото и появата на нов силен играч?

"БСП вече не е център на лявото и не е неотменимият фактор за лявомислещите хора. 4 пъти е спадът на доверието в социалистическата партия за 5 г. под ръководството на Нинова. 700 000 по-малко избиратели, а представителство с 24-ма депутати е историческо дъно", коментира лидерът на "Изправи се, България!" Мая Манолова в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
Тя коментира и призива на Нинова видни имена от левицата да се подновят членството си. Манолова заяви, че лидерът на БСП не е в позиция да раздава амнистии, да бъде съдник и последна инстанция кой може да се върне и кой не.

"Левицата е в незавидно положение, в будна кома е лявото представителство. Отговорност за това носи ръководството на БСП, то се превърна в частен клуб, шепа послушковци без право на собствено мнение припяват на ръководството", настоя Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Тя разкритикува представителите на левицата в Народното събрание, че са подкрепили връщането на хартиената бюлетина.

Лидерът на "Изправи се, България!" очаква съвсем скоро предсрочни избори.

"Очевидно е, че вървим към предсрочни избори, ритуалните танци на партиите вбесяват избирателя. Нито ГЕРБ ще направи техническо правителство, нито правителство на малцинството ще направи Кирил Петков, а мераците на Янев за обща коалиция будят смях", коментира Манолова.

Тя посочи, че на следващите предсрочни избори ще се яви новото ляво обединение от бивши и настоящи социалисти, обединени около президента Георги Първанов.

"Ще отидем заедно на предстоящите избори, работим за нов ляв политически субект, ляв блок. Обединихме се около три стъпки: Левицата трябва да се върне към хората, към проблемите и дневния ред на българските граждани, да издигнем общи листи, да извадим левите остриета в местната и парламентата власт, а не послушковците около някои партийни лидери", даде категорична заявка Манолова.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

карачанаков

преди 1 година

След като изкара толкова време/ по гръб/ с този и онзи Маямата реши да се изправи това обаче трая кратко и .... наред са следващите Гоце,Румен шадравана и т. н.

26

Анонимен

преди 1 година

Той народът е в будна кома, тая тръгнала да се притеснява за левицата.

25

Анонимен

преди 1 година

Няма спасение от та`а лузарица и подобни на неа но така е в БеГето и така ще продължава!

fallback