Снимка: БГНЕС
fallback

Системността в Министерството на вътрешните работи изчезна. А когато няма системност, връзките между структурите и статута изчезват. Това заяви пред БНТ бившият ректор на Академията на МВР - проф. Любомир Тимчев.

Според него Законът за МВР трябва да се нарича Закон за сигурността и обществения ред. Той изрази мнение, че е нужно да се направи обстоятелствен анализ на работата в МВР, който да включва статута, правомощията, условията за назначаване и реда за пенсиониране.

Oще по темата
По думите му в момента в МВР тече деструктивен процес. Тимчев изтъкна, че изоставаме сериозно с помощните средства и автомобилите. Проблемът не е в редовите полицаи, защото те са поставени в ситуация, в която се чудят как да изпълняват задълженията си, допълни той.

Той коментира решението на президента Румен Радев да не приеме оставката на главния секретар на МВР. Според Тимчев това е било правилното решение. Той изтъкна, че няма как Петър Тодоров да бъде винен за нещо, което не е извършил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

ПЧТ

преди 1 година

Леле майко щом Тимчев се изказва за корупция и т.н. Корумпирания които си плати за да стане Ректор. Сега се целил в министър или нещо от горе. Пази Боже сляпо да прогледа

1

Това е ГЕСТАПО

преди 1 година

А ми то Полицията в Бобов дол директно си работят в симбиоза с Пернишки мутри и роми срещу неудобни Българи - мачкат до СМЪРТ!

fallback