Снимка: БГНЕС

Наближава големият кръстопът – накъде ще тръгне България и какво управление ще има. Започва да се формира мнозинство – ГЕРБ, ДПС И БСП, и то е едната посока на кръстопътя. Има възможност и за истинско реформистко управление. Тази алтернатива може да се случи с втория мандат на ПП“, каза пред бТВ Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

По думите му коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС е коалиция на реванша. Иванов коментира и внасянето на промените в изборния кодекс така: „Или ще отидат на избори, или трябва да си гарантират съгласието в тройната конфигурация. Променяш изборните правила с тези, с които смяташ да управляваш“.

Христо Иванов коментира и днешните консултации на партията му с президента, на които една от темите беше войната в Украйна и военната помощ. „Всички съюзи, в които членуваме, в крайна сметка разбраха, че срещу този тип агресия трябва да има твърда и ясна еднозначна позиция. Заради позиции на президента Радев, България изглежда на моменти, че се отклонява от това, че се опитва да търси някакъв собствен междинен път, собствен неутралитет“, каза Иванов. По думите му, Путин трябва да бъде спрян, защото ако успее в Украйна, той може да продължи и по-нататък.

Коментари Напиши коментар

50

Валери

преди 2 месеца

А коалиция между ПП и ДБ е коалиция на продажници!

49

Петър

преди 2 месеца

Яд го е, че него не са го поканили, пък нали е бивш министър на Борисов и бивш коалиционен партньор на Корнелия.

48

П.К.

преди 2 месеца

Каквото и име да давате на следващото БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО, БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ ВИ ИЗПРОВОЖДАТ ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР - и вас и вашите "благодетели". Изяжте го, оплаквайте се, жалвайте се...на Арменския поп...