—нимка: Ѕ√Ќ≈—

Ќаближава големи€т кръстопът – накъде ще тръгне Ѕългари€ и какво управление ще има. «апочва да се формира мнозинство – √≈–Ѕ, ƒѕ— » Ѕ—ѕ, и то е едната посока на кръстопът€. »ма възможност и за истинско реформистко управление. “ази алтернатива може да се случи с втори€ мандат на ѕѕ“, каза пред ᓬ ’ристо »ванов, съпредседател на „ƒемократична Ѕългар舓.

ѕо думите му коалици€ между √≈–Ѕ, Ѕ—ѕ и ƒѕ— е коалици€ на реванша. »ванов коментира и внас€нето на промените в изборни€ кодекс така: „»ли ще отидат на избори, или тр€бва да си гарантират съгласието в тройната конфигураци€. ѕромен€ш изборните правила с тези, с които см€таш да управл€ваш“.

’ристо »ванов коментира и днешните консултации на парти€та му с президента, на които една от темите беше войната в ”крайна и военната помощ. „¬сички съюзи, в които членуваме, в крайна сметка разбраха, че срещу този тип агреси€ тр€бва да има твърда и €сна еднозначна позици€. «аради позиции на президента –адев, Ѕългари€ изглежда на моменти, че се отклон€ва от това, че се опитва да търси н€какъв собствен междинен път, собствен неутралитет“, каза »ванов. ѕо думите му, ѕутин тр€бва да бъде спр€н, защото ако успее в ”крайна, той може да продължи и по-нататък.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase