Снимка: БГНЕС
fallback

"Български възход" подкрепя използването на машини в изборния процес и бихме подкрепили предложението на ДПС за сканиращи устройства. Връщането на хартиената бюлетина е крачка назад. Дори в момента в секциите под 300 души се гласува на хартия. Това заяви за Нова Нюз Стефан Янев от "Български възход".

По думите му "Български възход" сред ефектите от машинния вот е намаляване на недействителните гласове. "Ние сме не само "за" запазване на машинния вот, но и за неговото усъвършестване. Извеждането на една тема като приоритетна дава грешен сигнал в обществото.

Oще по темата
Темата за начина на гласуване е важна от гледна точка връщането на доверието в Изборния кодекс. Електронното гласуване също трябва да бъде обсъдено.

"Най-важното е съставяне на мнозинство за сформиране на правителство", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

"Не подкрепям никого" е равносилно на недействителен глас. Все едно си теглил черта на хартиена бюлетина по диагонала. Не бива да съществува при машинно гласуване. Няма логика да хукнеш да гласуваш с "не подкрепям никого". Гласува се ЗА някого.

14

Българин

преди 1 година

Не знам какво ще подкрепят депутатите от партията му, но 48-то НС не може да си избере нито председател, нито правителство, нито пък бюджет. Забравих, че избаха мултакът Рашидов за председател, но денс пък имаше друг председател, известен като Йордан Цонев. Така е, като не го почерпят с мента и бобена чорбица, започва да говори глупоти. При това, от парламентарната трибуна.

13

Анонимен

преди 1 година

Машините са най-лесния начин за манипулиране на народния вот. Нужен е един човек да нагласи софтуера, пък aхмаците да си гласувайт колкото и както си искат.

fallback