"Винаги е важно да има бюджет и винаги е важно да пазим фискалната стойност на държавата. От енергийните компенсации видяхме, че помощи ще получат компании, които реализират стотици милиони печалба", заяви депутатът Владислав Панев от "Демократична България" в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него предизборно се купуват избиратели и компании, които да помагат в предизборните кампании, и в момента мисълта на всички е как да обещават на хората всичко, което е невъзможно да се случи, и ако се случи това, държавата ще фалира след няколко години, а сегашната инфлацията ще ни се стори песен.

Още по темата

"Въпреки че ние призоваваме служебния кабинет да внесе проектобюджет за следващата година, напълно разбирам финансовият министър защо не го прави. Когато нямаш ясно парламентарно мнозинство, предизборната надпревара по харчове ще доведе дотам, че бюджетът ще бъде издънен и няма въобще да прилича на този, който е внесен от Министерския съвет", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

"По кулоарите се говори, че господин Янев вероятно ще получи третия мандат. В кабинет, който раздава пари от балкона, не мисля, че там ни е мястото", каза Панев.

Той е категоричен, че хората не се вълнуват от политическите дразги, а от това, което ще произведат като политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase