Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната“ ще се срещнат с ГЕРБ. До срещата се стига след покана от страна на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, като в експертната среща ще участват още Деница Сачева, Делян Добрев и Кирил Ананиев. Срещата ще се проведе от 10:00 часа в Народното събрание, тя ще бъде излъчвана на живо.

срещата с представители на „Продължаваме Промяната“ (ПП) ще е във вторник – 8 ноември, от 10:00 часа.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2022/11/05/sreshtata-gerb-pp-shte-e-na-8-noemvri-v-ns-shte-uchastvat-kiril-petkov-i-asen-vasilev.549474

 

В официално становище ПП потвърдиха готовност да се видят с ГЕРБ:

"Веднага след изборите открито заявихме, че ще разговаряме с всички политически партии по приоритетите, залегнали в предложените от “Продължаваме промяната” - 16 политики в полза на хората. Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС.

Подчертаваме, че това не е среща за подкрепа на мандат на ГЕРБ-СДС. Ще излъчим експерти за диалог по политиките, които сме готови да подкрепим като градивна опозиция.

Тъй като вярваме, че българските граждани заслужават да чуят намеренията и ангажиментите лично от лидерите, които взимат решенията, в срещата ще се включат и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

Както вече обявихме, всички срещи на ПП с партиите в парламента за обсъждане на 16-те политики ще бъдат излъчвани на живо", съобщиха от Продължаваме промяната.

Десислава Атанасова очаква от срещата с ПП да бъде постигнат базов консенсус кое е изпълнимо от приоритетите и кое не, като подчерта, че приоритет за хората са теми като овладяването на инфлацията, цените на горивата и електроенергията, сигурността. Според нея най-голямата парламентарно представена партия би следвало да излъчи правителство, като не вижда логика, ако ГЕРБ-СДС не получи подкрепа, те от своя страна да подкрепят ПП за втория мандат.

В събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че няма шанс да се управлява с ПП, нито едната, нито другата партия го искат и единственият вариант е в третия мандат да се правят мнозинства по ключови теми. Ден по-късно Борисов заяви, че държавният глава трябва да свика КСНС с всички партии и да се види коя, кого и в кой мандат ще подкрепи, като съобщи, че е оптимист за съставянето на правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase