Снимка: БГНЕС
fallback

"Основният повод за визитата е отстраняване на техническия проблем. След проведени много тестове беше изведена една единствена хипотеза. Всички анализи сочат към технически проблем, който в момента се отстранява", коментира служебният енергиен министър Росен Христов.

"Всички анализи доведоха до една хипотеза. Колегите работят по отстраняване на проблема. Става дума за замяна на уплътнения. Най-важното е да пуснем блока в експлоатация. После ще започнат проверки на новите уплътнения. До утре ще успеем да определим стойността на загубите", допълни той.

"Очаква се в рамките на няколко дена да започнат новите процедури по тестване и пускане на Блок 6", коментира Христов и продължи: "Очаква се процесът да приключи до края на седмицата. Причините за проблема се анализират. Надявам се в най-скоро време блокът да бъде въведен в експлоатация. Става въпрос за технически проблем, който е извън ядрената част, така че реакторът е в нормален режим и няма никаква опасност за промяна в радиоактивния фон".

"Не се очакват цените на газа да стигнат септемврийските. Никога не сме планирали да препродаваме суров нефт. Нямаме право да препродаваме продукти внесени от Русия", заяви Христов. "Работим с другите министерства да гарантираме трайно снижение на цената на горивата на българския пазар."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Както и да го

преди 1 година

увъртате и сучете,но не казвате истината! Проблема се беше появил още през април, когато про100то Кики пробва дали ще работят с уестингхаус гориво и за малко да предизвика ядрена авария! Тогава потулиха случая и казаха,че имало някакви смущения но всичко е ОК! ЕвроатланДиците носят само беди и нещастия за народа,без значение как са се пребоядисали и какви роли играят!!! Пр0дажници!

14

Анонимен

преди 1 година

Съмнявам се проблемът да е в уплътнения някакви. По вероятно е да са пробвали с американско гириво и по случайност не е експлоадирало

13

Анонимен

преди 1 година

Сатанистите искат да ни гръмнат...каза им се,че ще има проблем!

fallback