Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Продължават консултациите при президента Румен Радев. На среща днес с него са депутатите от "Продължаваме промяната".

"Искам да ви поздравя с постигнатия резултат. С гласа си българите показаха и ви отредиха отговорна роля в 48-то НС и важно място в политическия дневен ред. Но отново избирателите не заложиха на една политическа сила и това явно е знак за всички политически партии, че е нужен диалог, нужни са усилия за намиране на ефективни решения, а не само поредните предизборни обещания и зацикляне в нови избори", заяви Радев.

"Аз абсолютно съм съгласен с вашата теза, че не може да има правителство на всяка цена, рожба на задкулисни и безпринципни договорки. Но в същото време ще държа да има конструктивен, открит, ефективен диалог. Ще държа да изчерпим докрая всикчи опции за съставяне на правителство и в тази връзка бих искал да чуя вашата оценка за хода на диалога за съставяне на правителство", допълни той.

Държавният глава попита ПП дали биха подкрепили правителство на първия мандат и при какви условия. "Около какви идеи бихте търсили обединение и от кого, ако стигнем до втория мандат", попита още Радев и уточни, че правителството има множество отговорни задачи - "трябва да вземе ред отлагани от няколко парламента решения, които българските граждани чакат".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase