Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Стотици служители на полицията и жандармерията охраняваха центъра на Благоевград по време на шествието на гостите от Република Северна Македония, които поднесоха цветя и венци пред паметника на Димитър Благоев и мемориала на Делчевия род в двора на централния храм „Въведение Богородично“.

Нужни ли бяха драконовските мерки за сигурност ще бъде ли анализирано това, което се случи в Благоевград?

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира пред БНР.

"Категорично имаше нужда от драконовски мерки за сигурност, за да докажем, че сме правова държава, която е способна да поддържа реда на своята територия, да организира цивилизовано протичане на такива събития, да не допуска екскецесии. Ние трябваше да покажем, че за разлика от други държави, нарушенията в България не се търпят. Ще прилагаме всички закони на българската държава. Нашата задача е изпълнена. Оттам нататък ще използмаме всички възможности на правото и политиката".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Възмутена

преди 1 година

Не е вярно ! Бях там през цялото време. Провокации имаше и то не от страна на гостите от Македония, а от българска страна в първобитното лице на сепаратистката ВМРО и лицето Джамбазки, което не допусна шествието да поднесе венци пред паметника на Гоце Делчев и полицията нищо не направи за да разкара ***. Така не се гради добросъседство!

18

Анонимен

преди 1 година

Вчера т.нар власти показаха едно скопено поведение! Охраняваха една хибридна чуждестранна провокация на наш, български терен! Така смятам , след като изслушах предните дни всички обществени обсъждания!

17

Анонимен

преди 1 година

'трябва да покажем, че за разлика от други държави, нарушенията в България не се търпят. Ще прилагаме всички закони на българската държава' --- вчера една ми взе предимството на кръговото, ДЕ БЯХТЕ???

fallback