Снимка: БГНЕС
fallback

Служебното правителство прие Програма за подпомагане на българските организации и медии извън страната за периода 2022-2023 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Програмата има за цел да допринесе за засилване на обмена на информация, инициативите и взаимовръзките между представители на българските общности в чужбина с научни, културни и образователни дейци в България, както и да доведе до подобрена среда и устойчиви стимули за развитие на българските организации и медии зад граница.

За реализиране на дейности по програмата през 2022 г. кабинетът одобри допълнителни разходи в размер до 200 000 лв. по бюджета на Министерството на външните работи.

Средствата ще се предоставят на проектна основа чрез задграничните ни представителства.

На предстоящата Седемнадесетата световна среща на българските медии, която ще се състои от 1 до 3 ноември в Израел, ще бъде връчена Наградата на Националния дарителски фонд (НДФ) „13 века България“ за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина.

Целта на отличието е да поощрява българоезични медии зад граница, които съхраняват и популяризират българската култура и дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

Та както каза Надка Михайлова в Ловеч прз 1996 г - и да нахраните журналистите .. Всеки Журналист който лъже трябва да бъде убиван със камъни ! Те са виновните за промиване на съзнанието на народа за да може крадливи политици да манипулират народа за да продължават да крадат (((

5

Ганьо Балкански

преди 1 година

Подлиз , подмаз на крадците ! Повече пари за хубавците !

4

Анонимен

преди 1 година

Това е точно начин, чрез който се краде от бюджета -- трябва само да се проследи кои са тези организации и медии и ще се окаже че те се занимават с антибългарска дейност или искат да ни вкарат във войната в украйна.

fallback