Снимка: БГНЕС

Новината, че служебното правителство няма да внесе бюджет в Народното събрание е силно притеснителна. Това, което те са го подготвили, не искат да го внесат. Казват, че ще внесат единствено закон за удължаване на действието на текущия бюджет, така че бюджетът от 2022 г. да се използва и за 2023 г., заяви Асен Василев от "Продължаваме Промяната" на брифинг в кулоарите на парламента.

По думите му това сигнализира, че текущият бюджет е адекватен не само за тази, но и за догодина. Сигнализира и че всички страхове, които се насаждат за 11 млрд. лв. дефицит и 16 млрд. лв. дълг, са безпочвени.

Ако се отчетат тези 4 млрд.лв. допълнителни приходи и не се направи увеличаването в капиталовата програма от 3 млрд. лв., а останем на текущата, това означава, че догодина дефицитът би бил 2%, пресметна Василев. В тези 2% са заложни всички приети през тази година политики.

"Отговорно нещо в момента е служебният кабинет да внесе бюджета, НС да приеме бюджет, защото кризите не ги интересува дали служебното правителство смята има или няма право", подчерта Василев и уточни, че бюджет може да бъде внесен единствено от Министерския съвет и това е единственият начин да има такъв.
 

Коментари Напиши коментар

19

Дядо

преди 3 месеца

Притеснително е че си в парламента.

18

Анонимен

преди 3 месеца

Славчо каза че няма много милиарди ,къде са ?

17

Анонимен

преди 3 месеца

Дупката у бюджета е много голяма а няма кой да дава пари.Света се готви за голяма депресия и трета световна .Рей Далио сам каза че запада умря.И САЩ в най голяма степен .Той е създател на един от най старите хеч фондове 150 милиарда.Топ капиталиста на САЩ обяви смъртта на капитализма.Питата го в кво да съхраняваме стойност и дори той не можа да каже.Вече не е шеф на фонда си.До няколко години се очаква един милиард души на планетата да гладуват и не щото няма земя или от климата а от капитализма