Снимка: БГНЕС
fallback

Възможността за нови избори е напълно реална. Около това мнение се обединиха политолозите Димитър Ганев от "Тренд", Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов по време на дискусия по темата в ефира на Нова Нюз.

Според Стойчев едва ли е останал някой оптимист, който да смята, че в такава конфигурация парламентът е способен да формира устойчиво мнозинство, което да води смела, реформистка законодателна програма.

Подобно е мнението и на Ганев, според когото от гледна точка ПП и ГЕРБ колаборация ще доведе до катастрофа.

"Две трети от електората на ПП на другия ден ще напуснат редиците й. Ако ГЕРБ влезе в коалиция тип "Вежди Рашидов", това ще доведе до катастрофа на местните избори.

Oще по темата
И двата субекта в НС виждат своя интерес през нови избори. Вероятно резултатите ще бъдат сходни, може да имат структурни промени, но няма да са фундаментално различни", коментира Ганев.

Според Любомир Стефанов БСП и ПП не са скъсали своето партньорство, но използват възможността пред камерите да си кажат неща, които не са изяснили от времето на участието си в предишния кабинет. Двете партии градят профила си по различен начин, смята Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Никола Стефанов

преди 1 година

А на бас, че и следващия парламент ще толкова шарен.

12

или

преди 1 година

Министерство на Здравеопазването Инкубатор за Фалшиви Здравни Досиета!Министерство на Здравеопазването Инкубатор за Фалшиви Здравни Досиета! Отказва въвеждането на технологии за диагностициране на тежко пострадалите индивиди!Прокуратурата нехае! Отказва да образува досъдебно производство за да накаже виновниците за този Терор!Висшия съдебен съвет, Отказва да разгледа позицията на прокурорите от гледна точка на Етичния кодекс за професионална етика на магистратите! Депутатите се дърлят, кой да отхапе по-големия пай!Ако не е той! Няма да е никой!

11

Да се махат

преди 1 година

АЗ СЪМ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ВСИЧКИТЕ 240 пииип.НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ТЯХ. НЕКА СМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, ЗАЩОТО ОТ 1 МОЖЕ ПО-ЛЕСНО ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ, ОТКОЛКОТО ОТ 240 пииип. 32 ГОДИНИ ВСЕ ТОВА ГЛЕДАМЕ. ВРЕМЕ Е ЗА ТОТАЛНА ПРОМЯНА. НЕ НИ ТРЯБВАТ 240 пииип И БЕЗ ТЯХ ЩЕ СЪМНЕ. ТЕ СА ИЗЛИШНА ТЕЖЕСТ ЗА НАРОДА.

fallback