Снимка: Димитър Кьосемарлиев

След като вчера Борислав Иванов от партия "Възраждане" бе възпрян от полицията в опита си да свали лично украинското знаме от сградата на Столична община, днес той не само е опитал, а изглежда и, че е успял.

С поредица от снимки в своя фейсбук профил Борислав Иванов, който бе общински съветник от “Атака”, но се присъедини към хората на Костадин Костадинов, сподели, че собственоръчно е успял да свали украинското знаме от фасадата на сградата, защото кметът на столицата Йорданка Фандъкова е закъсняла за работа.

Снимката, качена от него, е придружена от текст, който гласи:

"Ще го сваля, когато искам Аз, не когато Вие го дадете! Госпожо кмет, моля идвайте навреме на работа!".

Междувременно ответната реакция не закъсня:

"Освен председател на Столичния общински съвет аз съм юрист и университетски преподавател по право.
Намирам за недопустимо поведението от вчера и днес на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който наскоро заяви желанието си за присъединяване към ПП “Възраждане”. Това написа във фейсбук шефът на СОС Георги Георгиев.

Той вече е внесъл доклад с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност. "Правото стои над всички нас и всяко посегателство върху него не може и няма да остане без санкция, поне докато това зависи от мен", категоричен е Георгиев.

В сряда Борислав Иванов излезе на балкона на столичната улица “Московска”, за да свали лично украинското знаме от сградата на общината. Тогава обаче не бе допуснат от служители на общината и полицията.

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase