Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Минимални са шансовете за съставяне на правителство според политически анализатори. Експерти смятат, че се наблюдава колективно бягство от отговорност на политическите лидери.

Oще по темата
"Като гледаме изявленията и официалните позиции на политическите лидери до момента, така перспективите не са особено оптимистични. Виждаме, че отправената от ГЕРБ покана не среща разбиране и приемане към този момент. Тя е категорично отхвърлена от "Продължаваме промяната" и от ДБ. По-същественият проблем е ,че те нямат готовност даже и да разговарят. Съотношението на силите е такова, че не дава възможност за сформиране на малки коалиции", коментира социологът от "Алфа рисърч" Геновева Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Анализаторите коментират, че най-реалистичният вариант, при който може да се сформира правителство, е при връчването на третия мандат и то да бъде или експертно, или програмно.

"Ако има изобщо някакъв шанс за съставяне на редовен кабинет, това е под формата на експертен кабинет. И този шанс не е голям, но той е единственият. Партиите прибягват до един ход, който ми се струва наистина безотговорен. Това е да поставят условия, зад които условия обаче не стои никакъв ангажимент", заяви политологът доц. Борис Попиванов.

Експертите са категорични, че при сформирането на правителство в него трябва да има не повече от 3 партии, за да бъде стабилно.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

По-вярно е, че

преди 1 година

Правителство с мандат на ГЕРБ ще има !

28

Обективно

преди 1 година

АКО НЕ ЯХА ИТН И ДБ, КОИТО ППОМЕНИХА БРОЯ НА СЕКЦИИТЕ В СТРАНИ ИЗВЪН ЕС, СЕГА РЕЗЕЛТАТЪТ НА ДПС ЩЕШЕ ДА Е ЧЕТВЪРТИ ИЛИ ПЕТИ, И ДАЛЕЧ ПО- ЛЕСНО ДА СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО И БЕЗ ТЯХ! ТАКА ПРАВЯТ КЪСОГЛЕДИТЕ ДЕБИРНИ ПОЛИТИКАНИ ОТ ИТН И ДБ!

27

Промяната

преди 1 година

Не ви ли харесва колко е евтино навсякъде както Кирчо и Кокорчо обещаха - Промяна!

fallback