Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят. Логично е първата политическа сила да е носеща конструкция на едно управление". Това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

Oще по темата
Той допълни, че между партиите има теми за разговор. "Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг".

Биков посочи, че ПП са по-радикална левица от БСП.

"Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние на това, означава да продължим да затъваме в кризата. Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие. Ние сме длъжни да опитаме. Заради това сме готови да подадем ръка на тези, които са ни хулили и стигматизирали. Нов предсрочен вот би изиграл ролята на капката, която да прелее чашата и да разпадне българската политическа система. Политическата криза има правила, тя може да бъде решена по неудобен за политическите лидери начин. Когато се правят жертви, когато общественият интерес се поставя над личния и над партийния", каза Биков.

По думите му успех за партия ГЕРБ е, че не се е радикализирала и е продължила да бъде отворена формация. "Всяка радикализация води до маргинализация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Главанак

преди 1 година

Който е бил поне на едно предизборно събрание на герб, веднага ще даде отговора защо и как спечелиха!Речите на вожда приличаха много на тези, които използваше един немец с мустачки преди около 80 години, който подпали Европа! Само и единствено хвалби, опашати лъжи и манипулации!Няма възможност за въпроси, камо ли за критични мнания! Победиха, честито на победителите! Сега да си правят правителство и да управляват!

34

анонимен до 40 анали

преди 1 година

И за тия"грабежи" на ГЕРБ къде ги чу-на пазара,на централна гара , от агенция клю-клю пред блока, или от "най-сигурните" източници- Гугал ,Татяна Дончева,Елена Йончева,К.Нинова, Божков,отровното трио или главатарите на ПП.Нещо от десетките обвинения към него да се доказа? Не се оправдавайте с Гешев,защото той не е избран от ББ,а от ВСС. Аз съм за правосъдие да се раздава на стъпилите накриво , но трябват доказателства. Другото е умишлено зомбиране на наивници.

33

анализатор

преди 1 година

До 39: А кражбите на народна пара от 12 год.,ограбени от банкянската разбойническа организация,къде ги оставяш?Значи да ги забравим,и тиквата и компания да продължават напред?Няма да стане!Най-големия проблем е разтурянето на държавата и кражбата на народна пара.Докато не се раздаде правосъдие на тиквата и неговите хора,няма да мръднем и сантиметър напред.Така че,не пишете дивотии.

fallback