Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След изборите на 2 октомври, общо 9 партии ще взимат субсидии от държавата. Те ще си разделят близо 20 млн. лева заради получените от избирателите гласове.

Oще по темата
Най-голяма сума от хазната - малко над 5 млн. лв., ще вземат победителите в изборите ГЕРБ. Втората политическа сила - "Продължаваме промяната", ще вземат с близо милион по-малко от първите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че държавната субсидия е 8 лв. на глас, като право на нея имат партиите минали 1%. Под един милион лева е субсидията на "Български възход", най-малката формация в новия парламент с 12 депутати.

Две партии, които останаха под бариерата от 4% за влизане в Народното събрание, също ще вземат пари от хазната. Формацията на Слави Трифонов "Има такъв народ", на която не стигнаха 4139 гласа да се класира за парламента, ще взима повече от 768 хил. лв. годишно.

Втората извънпарламентарна партия, получила доверието на над 1% от гласувалите, е "Изправи се БГ" на Мая Манолова. Парите за нейната формация ще са 201 576 лв. годишно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ламбо

преди 1 година

Е нали за това е големият бой между мафиотските групировки! Вие да не падате от небето? Мафии,групировки,партии и други коалиции са най-долното съсловие във нашата мила родина.Ако питате мене,есички са за ,,Екирисажа".

15

Анонимен

преди 1 година

Слави предния път върна парите от субсидиите , ама вие това даже не сте го разбрали.

14

Анонимен

преди 1 година

До коментар 1Пак,ли ще връща субсидията?!

fallback