Снимка: БГНЕС
fallback

ГЕРБ може да поеме риска и отговорността да състави правителство на малцинството. Такава теза обяви пред Нова журналистът Петко Георгиев.

Относно коментара на лидера на партията Бойко Борисов, че е готов на всякакви компромиси, за да има кабинет, той каза: "Не смятам, че има сериозна оферта на масата.

Oще по темата
Истинският въпрос е дали това е начало на нова предизборна кампания, или е извинение за съставяне на правителство с политически партии като ДПС и „Български възход", смята Георгиев.

Според социолога Евелина Славкова от "Продължаваме Промяната" са дали отговор на подобни бъдещи предложения още в нощта на изборите. "Те продължиха с кампанийното говорене, казвайки "ГЕРБ и ДПС да направят своята коалиция". Част от същността и структурирането на тази партия е именно анти-ГЕРБ говоренето", е нейното мнение.

Относно самото предложение на ГЕРБ, Славкова смята, че отказът на ПП може да не е толкова деликатен, защото от формацията ясно са заявили каква ще е позицията им.

"Не съм склонна да вярвам, че ГЕРБ ще поемат риск с правителство на малцинството. Защото ще им се наложи да управляват в тежка ситуация", добави политологът. Тя смята, че предсрочни избори са най-вероятният сценарий.

Бившият председател на Комисията по досиетата и бивш депутат Методи Андреев смята, че поведението на Борисов е било на човек, който владее положението и иска да изпере биографията си, да „рециклира” себе си и да свали определението "токсичен".

"Борисов в момента играе на оцеляване. Той е цар на сценките. Ще се покаже като спасител на нацията. Всъщност, неговата цел е да се спаси. Който и да бъде назначен от ГЕРБ, ще козирува на Борисов. Той не излиза от политиката, знае, че не може да стане премиер", е неговото мнение.

Росен Стоянов подчерта, че не определя действията на Борисов като самостоятелна оферта, а като контраигра на други паралелни предложения за решаване на кризата. "Борисов е много интуитивен в тази посока", уточни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Алито от София

преди 1 година

Чудно, никой на приказки не иска Бойко, а все първи на изборите, а за правителството на малцинствата е, не хубаво, а даже много хубаво да го направи, коалиция с ДПС и Български възход, и премиер Карадаъ, много хора казват че всички трябва да ходим да гласуваме, и какво ще стане, пак същите резултати, но с по голям процент, да не говорим че за кого и да гласуваме си глас в пустиня, всичко е кой да се нагласи на власт и да взема по голям процент от парите на българина, всички са еднакви

86

Анонимен

преди 1 година

Ако искахме тоя от снимката никога да не види власт трябваше да гласуваме всички за него.Напролет го гонеха с камъни

85

Непознат

преди 1 година

Разбира се , че е интуитивен . Като пес, като дивак, за да оцелее , се е окопал и обградил със заблудени , блуждаещи пионки. И не само - селски хитрец, крадец и лъжец. Безсрамник , без грам достойнство и съвест, разиграва години наред театро на управник, бащица на нацията. Не е мръднал един милиметър напред интелектуално , а обратно има излъчване и на ментално увреден човек. Вижте му мутрата - дреме с отворена уста обикновено, очичките му шават като на ***, готов да те метне на мига.

fallback