Снимка: БГНЕС
fallback

"Видяхме един Борисов, който не сме виждали – готов да отстъпи, готов да мине на заден план, готов да не заема никакви длъжности, никакви позиции.

Oще по темата
Мисля, че това е един път към споразумяване."

Това каза в интервю за БНР литературният историк и критик проф. Михаил Неделчев, участник в Кръглата маса в началото на прехода.

Запитан възможен ли е днес подобен формат, проф. Неделчев отбеляза:

"Възможно е, необходимо е, защото ние сме достигнали до някаква невъзможност да си говорят политическите партии, което просто е абсурдно. Правенето на политика означава говорене. Има едно подозрение, че говоренето е едно договаряне, и то на някакви нечисти сделки, нечисти позиции."

Според Михаил Неделчев трябва "да се отместят настрана предишните конфликтни ситуации, да се загърбят".

"Не всички да се разберем. Да уточним къде бихме могли да имаме пресечни точки, допирни моменти."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 година

Вълкът козината си мени, но нрава - НЕ! Народна поговорка!

32

Анонимен

преди 1 година

Видял е ветропоказателя, фурнаджийската лопата, лъжливото овчаре и хамелеона Боко. Да питаш какъв политически цвят е, каква политика води и накъде кара стадото, е безсмислено. Отговорът е: Накъдето му видят очите парите и Пеевски.

31

ПроСоТо

преди 1 година

аз така тълкувам апела на Михалчо Неделчовия:..-"Кой крал,крал..Да забравим миналото!..Делото е приключено,забравете!"..Обаче защо имам чувството,че нашите "политици" са като цикадите ?..С години не се вясват,но като дойде момента-изпълзяват..И подобно на цикадите,"птиците" не ги разпознават като "храна" и за това не ги закачат..

fallback