"Хората, които живеят на това място в Европа, умеят да подбират дрехите си, защото знаят, че ще бъдат посрещнати по тях, а след това по начина, по който говорят и се държат", заяви експертът по етикет, протокол и поведение Милена Хлебарова в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR.

"Нашите политици обичат да изглеждат костюмари, вместо да вкарат във външния си вид собствен стил. Те се придържат към деловия стил на поведение и обличане, но в тяхната лична визия не слагат нещо, което е като парфюм", смята Милена Хлебарова.

Още по темата

"Тези, които уважават себе си и имат желание да изглеждат добре и да се налагат като личности в публичното пространство, се допитват. Когато се сблъскат с жестоката истина на подигравката, започват да се съобразяват с нашите думи", е мнението на Милена Хлебарова.

Журналистът и водещ на предаването "Брюксел 1" Милена Милотинова добави, че облеклото много пъти носи послание.

"Има дами в българската политика, които казват: "нося българското, нося български дрехи на български марки“. Това е послание: "подкрепям родното производство" и наистина изглеждат добре", посочи Милена Милотинова.

Двете бяха единодушни, че политиците се съобразяват с общественото мнение по отношение на техния стил, когато са критикувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase