Снимка: БГНЕС

„Твърдо ми беше потвърдено от Азербайджан, че те остават сериозен доставчик и ще спазват договора, който имаме. Веднага след първи октомври започват в пълен обем да доставят, така че още тази година да достигнат подписаното по договора”. Това обясни министърът на инокомиката Никола Стоянов пред Нова.

Обсъдено е и разширението на Южния газов коридор, което е предвидено за следващите 3-4 години.

Още по темата
„Предложиха ни, ако имаме интерес, да участваме и там. Да подпишем и допълнителен договор, когато има техническа възможност за допълнителни количества. Заявих интереса на България. Искаме всички опции да са отворени”, поясни Стоянов.

. Десетки милиони може да загуби България заради изчезнали документи от Държавната консолидационна компания. Държавното дружество е дало 25 млн. лв. през 2018 година, за да изкупи дълг към частна компания. Той е бил в размер на 75 млн. лв. Така след приспадане на инвестицията ДКК е очаквала чиста печалба от 50 милиона.

„Най-притеснителното за мен е, че още в края на март съдът изисква тези оригинални  документи. Тогава се разбира, че ги няма, но изпълнителният директор не предприема нищо. Нито информира службите, нито служителите, нито принципала си за проблема. Три месеца по-късно пише писмо до бивши изпълнителни директори дали случайно не знаят къде са документите. Това е много фрапиращо - това спокойствие при положение, че става въпрос за 75 млн. загуба”, добави Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase