"Подобно предложение изглежда като част от борбата за власт в РСМ, нищо друго. ВМРО-ДПМНЕ се опитват да се доберат до управлението.

Още по темата
Проблемът е, че това отново ще бъде за наша сметка. Една кампания за подобен референдум ще бъде силно антибългарска", заяви историкът от Българската академия на наукитеБ д-р Войн Божинов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Допуснахме РСМ до преговори с ЕС - допуснахме вълка в кошарата и сега ще се чудим как да направим, така че да не ни изяде агнетата. Нашият политически елит е мекушав и веднага се подаде на натиска от Запад. Тепърва антибългарската кампания ще преживее още едно завъртане на колелото с викове, крясъци и истерии", коментира той.


"РСМ се държи нагло, дори албанският премиер Еди Рама ни държи тон. Оставаме с впечатление, че сме изоставени от своите политици", категоричен бе професорът.

По думите му никой от българските политици не би имал куража да се противопостави на Брюксел и да наложи вето на решението за приемане на РСМ в ЕС.

"Ако се тръгне срещу ЕС, няма да има пари по Плана за възстановяване и няма да могат да произвеждат батерийки. Нашият политически елит предаде нашата историческа памет в Македония за пари", категоричен бе д-р Божинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase