Снимка: БГНЕС

„Има такъв народ“ има основната мисия да направи всичко възможно, за да се реализира предложеният референдум. Това заяви по време на интервю в ефира на 7/8 TV лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който коментира идеята на партията да предложи на национален референдум хората да изразят мнение дали България да стане президентска република.

„Говорим за референдум за това дали България да премине към друг начин на управление. Въпросът няма да бъде зададен така, защото аз следя това, което се казва в интернет. Въпросът ще бъде зададен дали трябва да се събере Велико Народно събрание, което да приеме промяна в управлението на държавата“, каза Трифонов.

Той отново потвърди, че му е извършена проверка заради неподадената от него имуществена декларация в качеството  на лидер на партия.

Трифонов коментира още, че „Има такъв народ“ няма да прави коалиция с ГЕРБ след изборите, както и самият той няма да се кандидатира за президент.

Лидерът на ИТН отговори на много въпроси, зададени онлайн, някои се включиха и в ефир. Не бе подминато и здравето му, като го попитаха дали е добре.

"Да, слуховете за смъртта ми са силно преувеличени!", заяви той.

За Асен Василев и Кирил Петков

Асен Василев и Кирил Петков тотално сгрешиха финансовата ни политика. Тези двамата гледат в очите и лъжат. Казвам го от личен опит. Трябва да си много нагъл, за да го правиш. Тия са си такива. Аз ще ги осъдя и сцепя за тия лъжи на Капитан Андреево. Тия хора не трябва да нямат никакъв досег до власт и политика. Времето ще разкрие истината за това, което се случи.

Те като служебни министри дойдоха при нас и искаха да участват в управлението - малко като платения секс ми е това. Те дойдоха и се предложиха - Петков, Василев и Денков, като Петков говореше и поставяха ултиматуми.

Кой повече харесва ПП или ГЕРБ?

Не става въпрос за емоции, не е важно да се харесваме, а да свършим работа. Аз тези не ги харесвам по различни причини - ГЕРБ от по-отдавна, другите от скоро, но пък тях грам, грам не ги харесвам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase