"Въпросът за лидерството в БСП вероятно ще изникне веднага след изборите. Най-важното в момента е да направим така, че партията да има добър резултат на вота на 2 октомври.

Още по темата
Противоречията трябва сега да бъдат загърбени и да гледаме в една посока, защото БСП е единствената партия, която олицетворява щенията и вижданията на левите хора в България. Жалко е в толкова бедна страна да имаме толкова слабо ляво представителство".

Това заяви пред БНР евродепутатът Петър Витанов, ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Според него БСП не може да се ограничи само до провеждане на социална политика:

"Партията трябва да се насочи към всички, които се чувстват пренебрегнати и които смятат, че преразпределението на благата в България е несправедливо. Защото то е несправедливо! Има ужасяваща пропаст между бедни и богати. БСП трябва да се насочи и към младите", посочи той.

Витанов смята, че трябва да се преосмисли ролята и мястото на лявата политика. Той подчерта, че многократно е имал възможност да се разграничи от настоящото ръководство на БСП.

Петър Витанов посочи, че широкото ръководство е наредило листите на партията за предсрочните избори:

"Голяма част от листите е подмладена, но те са на места, от които трудно някой би могъл да се промъкне в Народното събрание".

По думите на евродепутата в БСП има хора, които са експерти и могат да правят политика, и тяхното време трябва вече да дойде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase