Снимка: БГНЕС
fallback

Възобновяването на разговорите от българска страна с "Газпром" се очаква до дни, заяви служебният енергиен министър Росен Христов пред Нова тв.

"Искаме да заменим авансовото плащане към "Газпром". Искаме банкова гаранция, тоест да платим тогава, когато получим газ. Разговорите тепърва започват, ако условията, които искаме, не ги получим, няма да продължим с преговорите", категоричен бе Христов и допълни, че има алтернативни източници на природен газ.

Oще по темата

"Идеята е да свалим цената на микса. Предлагаме и оптимизация на самата формула. Казахме им, че сме готови да възобновим преговорите по договора и че имаме предложения по редица изменения, които биха го оптимизирали", каза още министърът.

Сред предложенията на служебния кабинет е удължаване на периода за взимане на оставащите количества газ.

Няма как да изразходим количествата газ по този договор, категоричен е Христов, затова предложението им е те да бъдат приемани и през 2023 г. Той поясни, че разговори за възобновяване на договора няма да има, "говорим само за стария договор".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Внимателно

преди 1 година

GAsprom , Европа ,Русия,Украйна не са виновни са диверсията срещу Европейските страни и Русия провеждана активно от америкаснки наркомани и подставени на власт в Москва и Киев.Целта на наркоманите бе да се блокира Русия като доставчик на енергия и суровини за Европа. Диверсанти на власт в София начело с Борисов изградиха газпровод Турция и Сърбия за сметка на Българския народ . без да договорят такси за изплащане.

83

158

преди 1 година

Айде по-бързо почвайте разговори, че ще стоим на студено.. Шепата продажни грантови клакьори дето организират стачки и тролят навсякъде, не ги слушайте.

82

Мирослав

преди 1 година

Пак унижение от мръсните комунисти,отказаха газ от други места за да се МОЛЯТ на Газпром,които всъщност имат интерес да си спазят договора за да не ги съдим ние,ане те нас. Калво правят долните комунисти ли?- Ще променят договора за да може при арбитраж да го загубим.По същата схема промениха договора за Белене подписаха анекс и чак тогава тръгнаха да ни съдят и ни осъдиха суслужливия подпис пак на едно *** без да му е разрешил министъра,преди това не можеха да спечелят и сега същата схема.

fallback