Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Президентът Румен Радев отиде в Бургас за погребението на двамата полицаи, които загинаха вчера сутринта при катастрофа в опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

"Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай в своя дълг в името на законността и сигурността на българските граждани“, каза той.

Още по темата

„Те са чест и пример за всички нас. Гибелта на двамата полицаи е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа“, коментиа държавният глава.

„Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик. Затова и на фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите“, посочи Радев.

Радев добави, че очаква и засилване на предприетите мерки за цялостно усъвършенстване и усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи за в бъдеще.

"Като организация - съвременни технически средства, укрепване на оградата и най-вече условия на труд и мотивация на личния състав“, заяви президентът Румен Радев.
 
Паметта на двамата загинали беше почетена с едноминутно мълчание от служителите на реда в цялата страна.

Как бяха изпратени в последния им път двамата загинали полицаи вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар