Снимка: БГНЕС
fallback

"С отпускането на парите за пътните фирми започнахме да развързваме един от големите казуси, завещани от предното управление. По тяхно време са направени обществени поръчки за 710 млн., а възлаганията са за 3,3 млрд. лева. Това ни доведе до тази ситуация - да плащаме огромни суми и бъдещето на пътния сектор да бъде поставено на карта. След днешното решение пътните фирми ще могат да работят в най-спешен порядък и всеки техен разход ще бъде поет оттук нататък".

Oще по темата
Това заяви за Нова Нюз Йордан Терзийски, депутат от "Продължаваме Промяната".

По думите му има сертифицирани 1,2 млрд. лева стари задължения, част от възложените и изпълнени проекти.

"Изплащаме 50% от тях и комисия на МФ и МРРБ изследва всеки от 34-те договора", обясни той. И допълни, че за първите 2 месеца Регионалното министерство е изхарчило 32 млн.

"Има предостатъчно пари във ведомството да се извършат нужните разходи. Липсват инфраструктурни проекти, но има финансова обезпеченост", посочи Терзийски. И уточни, че голяма част от парите по Плана за възстановяване ще бъдат разпределени на проектен принцип, така че зависи от инициативата на кандидатстващите субекти. "Северна България ще има приоритет в точкуването, защото индустриалните зони ще бъдат важно за развитието на региона", поясни депутатът в 47-мото НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

Горкото, пъчи се като чалгаджийка пред де-що микрофон види, разполага се нашироко с пари, които още не са пристигнали НЯМА И ДА ДОЙДАТ и дори още НЕ е вдянал,, че СВАЛЕН от власт и че власт повече НЯМА да види! Е, по олигофпения май удря в земята дори ПростоКиро!

5

Този се гаври с нас

преди 1 година

лот 1,2и 3 са без проблеми с документите но въпреки това ги спряха. Сега този клоун ни прави на глупави. Тези и 10%няма да имат. Всеки ги псува.

4

перко

преди 1 година

Пари има, а проекти няма! Нали управляахте, къде са ви законите които трябваш да приемете по плана за устоичивост и развитие? Продължаваме Празни Приказки!

fallback