Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Продължава въпросът с енергийната криза в страната. Според енергийния експерт Иван Хиновски, е нужна спешна енергийна дипломация за овладяването на кризата с природния газ.
Oще по темата


По думите му това, че страната ни ще разтовари 1 от общо 7-те танкера с втечнен газ от Америка в Турция е добро решение.

"Количествата втечнен газ, които ще получим през октомври обаче не са достатъчни", категоричен е пред Bulgaria ON AIR енергийният министър Росен Христов.

Той допълни че страната ни изключително трудно е намерила слотове за разтоварване. По тази причина по договора с американската компания "Шиниър", вместо първоначалните 7 танкера, ще получим само 1. За да се овладее газовата криза, страната ни ще преговаря с Азербайджан за увеличаване на доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Не съм сигурен

преди 1 година

До АК-47 Толкова *** ли е, или МАКСУС го е направил.

16

Преговори смело

преди 1 година

Bulgaria е важен партнер на ГАзпром за сметка на Българския народ е изграден супер скъп газопровод Турция - Сърбия вероятно за жълти евра подкупи не е договрен наем за преввоз на газ по него.. ВИжте медиини съобщения,ДА се преговаря СГАЗПРОМ ВЕДНАГА .. Има оферти за газ даже от Венера.. Борисов да ги проучи има далавера от много трилиони долари джебни..

15

Обективен

преди 1 година

Няма какво да се свиват като мижитурки и да спестяват истината - единственото сигурно решение е ГАЗПРОМ! Това, че някой ще скърца със зъби на Запад не трябва да ни смущава! Интересите на народа български са май-важни!

fallback