Снимка: БГНЕС

„Политическото говорене прекалява срещу служебното правителство прекалява. Странно ми е да ме обвиняват за връщането на ГЕРБ в Министерство на земеделието“. Това мнение изрази служебният земеделски министър Явор Гечев пред bTV.

Той е сменил трима човека, откакто е станал служебен земеделски министър – двама директори на горски предприятия и един член на борда, а впоследствие станал директор на Напоителни системи. . Недоумявам как могат да ме обвиняват, че връщам ГЕРБ в Министерство на земеделието, възмутен е Явор Гечев.

Той е предложил на бизнеса да се отпусне нови количества дървесина.

Още по темата
Има закъснение, но работи се на пълни обороти, които са доста бързи, увери Гечев, като добави, че няма да позволи хората да останат на студено през зимата. По отношение на ГКПП „Капитан Андреево“ и голямата опашка от тирове на турската граница, Явор Гечев обясни, че частната фирма не се е върнала  там, а цялостният контрол и лабораторната дейност се извършва от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Само и единствено БАБХ извършва и фито-санитарният контрол на турската граница.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase