Снимка: БГНЕС
fallback

За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”, каза в ефира Нова Атанас Атанасов от ДБ.

„Не бих искал да си мисля, че мога да участвам в коалиция в Бойко Борисов. Призовавам ръководството на ПП да се замислят върху това искаме ли да постигнем промяна.

Oще по темата
За нас никак не беше лесно да вземем решение да бъдем в общо мнозинство с БСП, но голямата цел е промяната. Нашата задача беше демонтаж на борисовата корумпирана държава. Това ни накара да влезем в мнозинство с тези партии. Целта обаче не беше постигната”, заяви той.

По думите му, за да се постигне промяна, е необходимо концентрация на реформаторските сили.

И поясни, че днес от ДБ ще се регистрират в ЦИК за участие на изборите „Това не препятства възможността да се явим заедно с ПП. По закон има допълнителен срок, в който регистрирани политически субекти могат да се явят заедно с един номер. Вече сме в предизборна ситуация. Хората трябва да избират.  Има нещо много близко с това, което се случи в началото на прехода, когато БКП контролираше през своя партиен апарат цялата държава, но нямаше коалиционни партньори”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Васил

преди 1 година

Каква коалиция предвид, че ДБ няма да влязат в парламента, кой лъжат и кой ще им повярва.

44

Красен

преди 1 година

По принцип Атанас Атанасов не може да мисли... още от времето на ДС!

43

Иван радоев

преди 1 година

Атанасов е еманация на най-грозното, противно и отблъскащо нещо в политиката в буквален и преносен смисъл. Жаба

fallback