fallback

Вицепрезидентът Илияна Йотова отправи остри критики към предишното управление заради газовата криза. Тя предупреди, че ни очаква тежка зима. Йотова не спести критиките си към бившето правителство за справянето с енергийната криза и изрази съмнение относно договорените танкери с втечнен газ от САЩ.

Oще по темата
Тя обяви, че ще се търсят всякакви алтернативи за снабдяване с газ, преди да се мисли за възобновяване на преговорите с "Газпром".

"България трябва да се замисли за дългосрочни договори, това е решението. А не с един-два танкера, които ги търсим по моретата. Не разбираме не само къде са и колко са сигурно, но и на каква цена са. Бившият премиер заяви, че тази газ е няколко пъти по-евтина, но никога от него не чух каква е тази цена", заяви Йотова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Кирил Петков отвърна на обвиненията с уверението, че газовата връзка с Гърция ще стане факт съвсем скоро, а по нея ще потече много по-евтино синьо гориво.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Софиянка

преди 1 година

Главата на държавата е Толко руски насочена, че трябва много да ни е страх.

98

по-далече от Русия

преди 1 година

Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.

97

Анонимен

преди 1 година

Твърдо линейната русофилка явно спазва указанията на бившето си гадже и сегашен неин съветник - Румен Овчаров - сключване на дългосрочен договор с Газпром по условията на Кремъл.

fallback