Снимка: БГНЕС
fallback

„Булгаргаз“ ЕАД организира провеждането на търг за покупка на количества втечнен природен газ.

Търгът ще се проведе на 16 август 2022 г. като крайният срок за предоставяне на оферта е 12:00 часа, местно време, България, на 16.08.2022г., посочват от дружеството.

Условията на търга за покупко-продажба на втечнен природен газ са публикувани на сайта на "Булгаргаз".

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Делян Добрев показа фактури, които доказват, че България е купувала газ от "Газпром" чрез посредници.

Oще по темата

"МЕТ" е посредник по газа, който купува газ от "Газпром", плаща си в рубли и продава този газ на България с 30% по-скъпо. "МЕТ" е фирмата, от която идва сегашният директор на "Булгаргаз". Именно този посредник "МЕТ" си назначи шеф на "Булгаргаз" по време на правителство на нулево-толерантните към корупцията", каза Добрев по време на брифинг на ГЕРБ.

"Много се говори за танкерите. Знаете ли какво стана с тях? Двата танкера ги продадоха в Гърция и Турция и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ. Какво означава това? Като нямаш фактура от MLG означава, че не си купил от това MLG. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ", повтори на няколко пъти Делян Добрев.

Темата за газовата криза беше поле на сблъсък днес между Лена Бориславова и Десислава Атанасова във Facebook. "Острието" на ГЕРБ иронизира как имало газ "още от Джулай морнинг": "Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност".

Бориславова също използва социалните мрежи, за да отговори: "По комплексите на тема газ ще ги познаете".

Според нея седемте танкера втечнен газ, договорени от кабинета Петков, са им трън в очите. "Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.", написа тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 1 година

и сега пак същия посредник се явяма на търг хайде спрете с тия посредници

52

Augusto Pinochet

преди 1 година

ПАК СЕ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ НА ХОРАТА. ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ТЕЗИ КОИТО РАЗБИРАТ ОТ ГАЗ ТРАНСФЕРИ НА ГАЗ И ИЗОБЩО ТЪРГОВИЯ С ГАЗ ГО ЗНАЯТ. ВЗЕМЕТЕ ЕДНО ИНТЕРВЮ С НЯКОЙ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ГАЗОВ ЦЕНТЪР ХОРА НЕ СВЪРЗАНИ С ПОЛИТИКАТА ЗА ДА СА НАЯСНО ВАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ

51

Анонимен

преди 1 година

Газ от Русия - НЕ, той е мръсен. Руски газ през посредници, на по-висока цена - ДА, той е демократичен, чист и независим. П.ро.с.т народ, слаба държава.

fallback