Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Приоритетите ни са реалистични и необходими и трябва да бъдат изпълнени сега, защото ще имат важни практически последици, каза служебният министър Крум Зарков.

Той посочи като основен приоритет подготовката на законите по Националния план за възстановяване и устойчивост, които са условие за втория транш на плащане, който представлява повече от 700 млн. евро.

Днес влизат в сила последните изменения в Закона за съдебната власт, с които на европейските делегирани прокурори се предоставя администрация. Министерският съвет трябва да предостави на Висшия съдебен съвет сграда за европейските прокурори.

Като следващ приоритет, министър Зарков отбеляза работата по проекта за строеж на нов затвор. Той посочи, че по някои параметри ще има преразглеждане на проекта.

Това е най-голямата поръчка, която планираме и ще осигурим прозрачност. Ще поканим и представител на ДАНС в комисията, каза Зарков.

Четвъртият приоритет е създаване на аналитичен съвет по криминалистика, който да анализира престъпността.
Петият е темата Шенген. Правосъдието и външно министерство има какво да направят. Създадохме екип, обясни министърът.

Той съобщи, че негови заместници ще са Мария Павлова, Юлия Ковачева и Емил Дечев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Shark

преди 1 година

Тези не са ли за 2 месеца? Говорят и правят неща все едно са редовно правителство. Защо това ме кара да мисля че нещо се готви, така че да стоят повече време?

17

Анонимен

преди 1 година

Изключително противно вълче!

16

Анонимен

преди 1 година

На европеидният про'с'так, живеещ при майка си, мечтата в живота му е МИНИМАЛНА заплата и затова гласува за евроинтеграция. ФАКТ.

fallback