Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Присъединяването към еврозоната и шенгенското споразумение, както и провеждането на изборите за НС на 2-ри октомври зад границата, са водещите приоритети на МВнР, заяви Николай Милков, служебният министър на външните работи, предаде репортер на БГНЕС.

Сред приоритетите са и присъединяването на страната към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и подготовка от страна на държавата на Първоначален меморандум с позиция по всеки един правен инструмент на ОИСР (Организация за икономическо сътрудничество и развитие), активно присъствия на България в ЕС и НАТО и участието на страната ни в колективните усилия за справяне с настоящите кризи.

От МВнР определят като важни задачи европейската интеграция на страните от Западните Балкани, както и отстояване и надграждане на постигнатото в последните месеци по отношение на европейския път на Република Северна Македония, както и фокусиране на вниманието върху партньорите от ЕС и НАТО и върху други проблеми, свързани със сигурността в региона.

Двама заместници ще има новият служебен министър Николай Милков. Единият от тях е досегашният ни посланик в Украйна Костадин Коджабашев. Той ще е и говорител на ведомството.

Велислава Петрова остава заместник-министър на външните работи и в този кабинет. „Това е и оценка за нейната работа. Хипотези или обвинения за реваншизъм би следвало да се тълкуват като безпочвени”, каза служебният ресорен министър Николай Милков. Петрова ще се ангажира с темите за РСМ, бъдещото членство на страната ни в Шенген, както и присъединяването ни в ОИСР.

Светлана Стойчева става началник на кабинета на министъра. Тя е бивш посланик на България в Канада.

Коментари Напиши коментар

31

Joko

преди 5 месеца

Проблемът ни за Шенген е Солунската митница, пардон, тази на капитан Андреево !

30

ПроСоТо

преди 5 месеца

абе стига с тия "Еврозона" и "Шенген" бе!!!!...Бх ти и ДЪВКАТА,дето са дъвче на тая балонна тема!..Нима забравихте от кога е тая ЗАИГРАВКА?..-Още Цвъки,след като УСТРОИ "изборите",са закле:-"До месец сме в Шенген"..След месец:-"До шест месеца и сме в Шенген"..След шест месеца:-След година сме в Шенген"..След година:-"До края на мандата на гроп сме в "Шенген"...И така,КРИВИЯ МАКАРОН си стои.."Шенген"?...Че кой с акъла си ще си пусне таралеж в гщите при тая наша тотална престъпност и беззаконие?

29

От Вселената

преди 5 месеца

Всички Арийски държави - България, Швайцария, Бавария, Унгария и Иран са потомци на рода Дуло - потомци на Исус и Диана. В Иран до покоряването му от исляма народа е вярвал в Зороастризма - Звездите. Ние Българите сме ХОРА, играеме Хоро и пееме заедно в Хор в името на Бог Хор - Загрея(Слънцето) като се появи на ХорИсОнта на Връх ХорБел на Рилските Езета -(преименуван от исляма на Мусала) и затова сме ХорИстиЯне - Хора на Истината - Исус Христос!