Снимка: БГНЕС

“Уважавам дълбоко усилията, които положихте като министър”. С тези думи служебният министър на правосъдието Крум Зарков прие държавния печат от предшественичката си Надежда Йорданова във вторник.

Гордея се, че създадодхме нови изисквания как младиге юристи да придобиват специалността "право". Не ни достигна обаче времето за закона за разследване на главния прокурор, призна бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова пред Нованюз. Интервюто е било дадено час преди тя да предаде във вторник държавния печат и съответно поста на служебния министър на правосъдието Крум Зарков

Според нея по приоритетите ще има приемственост с Крум Зарков.

Най-голямото предизвикателство ще бъде войната с Украйна. "Разбира се, да организира честни избори и да не допусне лошите практики за купуване на гласове", добави тя в отговор на въпроса кои са предизвикателставата пред наследника й.

"Най-големият ми страх е България да няма избрано редовно правителство и действащ парламент", каза още Надежда Йорданова и препоръча да не се чертаят твърде черни картини.

"Борисов уби съдебната реформа през 2015 г." , каза още бившият правосъден министър. Според нея тогавашният "исторически компромис"  докарал нещата дотам, че се очертавал един административен елит, което било недопустимо, а не бил постигнат напредък по отношение на съдийското самоуправление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase