Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на енергетиката опроверга информацията, че служебният министър Росен Христов е отменил назначенията в компанията-оператор на газовата връзка с Гърция и така е блокирал проекта.

"Няма нито заповед, нито протоколно решение за спиране на вписването", се казва в съобщението от министерството.

Оттам посочват, че отказът е от Агенцията по вписванията и е мотивиран с предписания, които трябва да се изпълнят.

Сред тях са неизпълнени административни изисквания и липсващи задължителни документи. Предписанията включват и отстраняване на фрапиращи правописни грешки в изписването на името на новия член на Управителния съвет на дружеството.

По-рано днес бившият премиер Кирил Петков написа във Фейсбук:

"Гръцката връзка се поставя под риск точно сега, когато сме на финалната права на пускането в експлоатация. С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03.08.2022 г., наше решение от 22.07.2022 г. е отменено в частта „одобряване на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи“. Така дружеството няма да изпълни изискванията за промяна на корпоративната структура съгласно модела на Независим преносен оператор. Има опасност от закъснение спрямо поставения от регулаторите срок".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Ралица

преди 1 година

КИРОООО ТИ СИ НИКОЙ СПРИ ДА ЛЪЖЕШ КИРООО РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ЗА ЦЯЛАТА ШАЙКА ОКОЛО ТЕБ НАЛИ БЯХТЕ И СИЕ С РАДЕВ ЗАЩО СЕ ЧЕГЪРТАТЕ ПОЗОР СИ

6

Анонимен

преди 1 година

А да видим кой лъже - Киро по навик или от служебното правителство. Не разбирам, като се иска диверсификация, защо да не получаваме някакви количества и руски газ? Ами в тоя географски район сме, не сме залепени до САЩ, пък да ревем за руски газ. Ако руският газ ни е по-изгоден и по-лесен за получаване трябва да сме *** за да не го искаме. Зависимости не коментирам, за мен е търговия, предлагат - купуваме, ако ни изнася цената.

5

Под вола теле

преди 1 година

Рублофили гадни.Не търсете повод да стопирате втория газов доставчик в БГ!!75

fallback