Снимка: БГНЕС
fallback

Енергийната криза продължава да е една от най-важните теми, с които трябва да се справи правителството на Гълъб Донев. Специалисти подчертават, че страната ни не разполага с газ за последното тримесечие на годината.

Според председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Турция е една от държавите, чрез които може да се реши проблема.

Oще по темата

"С президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган коментирахме актуалната политическа ситуация в България. Тя е интересна за всички политици. Пак сме в ситуацията на предсрочни парламентарни избори, каквито на три пъти проведохме 2021 година. Посмяхме се в Брюксел, усмихнахме се в Анкара", обясни пред bTV той по повод срещата му с държавния глава на южната ни съседка.

"Грешните ходове, които направи последното правителство в сферата на енергетиката, принуждават сега и служебният кабинет, и политиците в следващия парламент още от сега да се ангажират с тези теми. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени", добави той.

Според него южната ни съседка се явява алтернатива в търсенето на решение на енергийната криза. Карадайъ уточни, че и в момента през Турция тече газ към България, но въпросът е какво количество газ има страната ни като договорени доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

питащ

преди 1 година

Колко ти е комисионната, представителю на противоконституционна партия.

96

Радослав

преди 1 година

До 51-вата/то: драго безполово, ако можеше да четеш и да вникваш в прочетеното щеше да разбереш, че въпроса не е къде е отишъл Карадайъ, а в качеството си на какво е отишъл! Когато партийните лидери самоволно отидат в чужда държава на среща с управлението и, значи не са там в качеството си на представители на Република България, а в качеството си на агенти на държавата която посещава! Сега стана ли ти ясно драго безполово?

95

Анонимен

преди 1 година

Не благодаря. нека взаимоотношенията си останат на ниво чушки и домати от Одрин.

fallback