Снимка: БГНЕС
fallback

Първото редовно заседание на служебното правителство ще  бъде проведено днес от 10. 00 часа, съобщиха от правителствената пресслужба. Очаква се темите от дневния ред на бъдат съобщени малко по-късно.

Oще по темата

Със заповеди на премиера Гълъб Донев са назначени 25 заместник-министри. Те заемат местата на освободените от тези постове в последния ден от работата на кабинета "Петков", припомня БНР.

Еленко Божков от Стратегическия съвет при президента е назначен за заместник-министър на енергетиката.

Досегашният началник на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова - Надя Миланова ще бъде заместник-министър на образованието.

Бившият министър на външните работи Теодора Генчовска ще заеме поста заместник-министър на отбраната, а посланикът ни в Украйна Костадин Коджабашев е назначен за заместник-министър на външните работи.

На извънреден брифинг Донев обяви, че ще бъде създаден щаб, който да разглежда проблемите с енергийната криза.

Росен Христов обяви, че България има газ до края на септември. Седемте танкера, обявени от Кирил Петков, били на ниво оферти.

От своя страна от ПП също излязоха с коментар като заявиха , че за октомври имало договорен слот, а за ноемри имало две опции, които да бъдат разгледани от служебния кабинет.

От написаното от партията на Кирил Петков се отбелязва, че през април е осигурен втечнен газ в Турция и посъветваха служебния кабинет да се възползва от този опит.

От там също така апелираха да не се всява страх сред населението. "Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време.", заявиха още от ПП.


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Прожектор

преди 1 година

Това заседание на Политбюро ли е ? Къде са портретите на другарите Сталин, Георги Димитров и Вълко Червенков ?

37

Анонимен гербер

преди 1 година

Алоу служебните-- организирайте честни избори и се махайте бе!Кой ви дава власт да вземате сложни управленски решения?? Вие избирани ли сте от народа???

36

А бе,

преди 1 година

привърженици на ПП, как боли,а ?

fallback