Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев изпрати днес поздравително писмо и проведе телефонен разговор със своя колега президента Стево Пендаровски по случай националния празник на Република Северна Македония – 2 август, съобщи пресслужбата на държавния глава.

Oще по темата
Отбелязването на Илинденско-Преображенското въстание от 1903 г. заема важно място в общата ни история и е само един от примерите на богатото духовно и културно-историческо наследство, което свързва тясно нашите две държави и техните граждани, заяви Румен Радев.

Президентът Радев посочи, че общата ни история трябва да се превърне в реален фактор за сближение между България и Република Северна Македония и държавниците и от двете страни следва да дадат своя принос за това.

Заявените амбиции за общо бъдеще в Обединена Европа трябва да водят към реалното изграждане и задълбочаване на добросъседските отношения в интерес на гражданите, което те очакват, подчерта още Румен Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

Те ни горят знамето,наричат ни фашисти,окупатори,крадат ни историята,а той ще ги поздравява за националния им празник! Срам за български президент!

13

Анонимен

преди 1 година

Българският "президент" е натовско ***, трябва да му се иска оставката, задължително.

12

Анонимен

преди 1 година

Само че те отбелязват не Илинденско-Преображенското въстание, а Илинденското въстание, което считат, че е нещо отделно.

fallback