Снимка: ДПС
fallback

Мустафа Карадайъ разкри повече за срещата, която проведе в Турция с президента на страната Реджеп Тайип Ердоган, в която са участвали още външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде, казал Мустафа Карадайъ на президента Ердоган.

По време на разговора бил поставен въпросът как в тези трудни и тежки времена Турция може да бъде полезна на България. Двамата разговаряли още за отношенията между България и Турция в контекста на енергетиката и природния газ.

От ДПС уточняват, че Карадайъ и Ахмедов са имали и поредица от срещи.

Карадайъ разговаря още с председателя на Републиканската народна партия (СНР) в Турция Кемал Кълъчдароглу, както и с кмета на голяма община Анкара Мансур Яваш.

"Геополитически преминаваме през трудни времена. Вече бившето правителство направи много грешки. Особено в сферата на газа и енергетиката. А повечето решения на тези проблеми минават през Турция", смята Мустафа Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Найко

преди 1 година

Това е показателно Карадайъ вижда че до сегашния им спонсор и попечител закъсва финансово заради войната и полека лека почва да си търси друг ,До сега ДПС като проруска партия нямаше почти никакви отношения с Турция ,Родината ни и Турция не са били във война. от140г и въпреки многото платени публикации трябва да се съгласим че са ни много добри Комшии,етническите Турци у нас се ползват с всичките права и са граждани на Европа.съраните нинямат спорни въпроси , туризма и търговията са на ниво.

35

Иванов

преди 1 година

Аз като писах преди че трябва службите да се намесят и да забранят партия ДПС всички си правят оглушки,не само ДПС но и бсп-бкп и всичките им производни като възраждане

34

Ккк

преди 1 година

Идат избори. Това е. А какво са договорили, ще разберем по-късно.

fallback