Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

БСП върна третия мандат на президента Румен Радев неизпълнен. Георги Свиленски изтъкна за пореден път, че са били положени всички усилия да бъде съставено правителство.

В последните 10 дни БСП положи всички възможни усилия да бъде съставено правителство. В последния момент "Има такъв народ" оттегли подкрепата за изготвената законодателна програма. ПГ на БСП взе решение да не посочи кандидат за министър-председател и връщаме мандата като неизпълнен, заяви Георги Свиленски пред президента.

От своя страна президентът отбеляза, че освен неизпълнения мандат, хаосът в Комисията за енергийно и водно регулиране е тежко наследство, което настоящата управляваща коалиция оставя на бъдещото служебно правителство, което ще трябва да състави.

Управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката. Това е най-тежкото наследство на това правителство. Обръщам се към депутатите за отговорност и намиране на решение за председател на КЕВР по възможност още днес. Успех на политиците, милеещи за България, успех на предстоящите парламентарни избори, заяви Румен Радев.

Думата поиска и лидерът на левицата Корнелия Нинова, която попита президента дали ще удължи работата на парламента, за да може да се намери решение за изход от тежката ситуация в енергетиката.

Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи. В тази връзка бихме искали да знаем имате ли намерение да удължите работата на парламента, г-н президент, попита Нинова. По думите ѝ въпросът не може да намери решение за един ден.

Народното събрание да реши въпроса с КЕВР до края на тази седмица, заяви Румен Радев.

След срещата Корнелия Нинова пък нападна президента и го обвини, че заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" са работили срещу този кабинет от първия му ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

не Радев

преди 1 година

хвърли цялата държава в хаос, а руската агентура, чийто пердтавител е и Радев. България е овладяна държава от руските агенти. Няма нито едно решение на бг правителство, което да е било против интересите на путин. К. Ретков се опита и го свалиха веднага. Даже мутрофанова заяви в прав текста, че ако бил послушен още щеше да управлява.Това е тъжната истина на бг. Затова сме бедни, озлобени, изоставени и мъртви като бъдеще на нацията. Докато Русия ни управлява, ще бъдем като нея.....

88

Истукан

преди 1 година

Радев хвърли цялата държава в хаос.

87

Анонимен

преди 1 година

Радев, хаосът в енергетиката го направи твоят приятел Слафчо. Индиректно обвиняваш некадърността на Станислав Трифонов.

fallback