Снимка: БГНЕС

"Бих премахнал датата 30 септември, за да може АПИ да пресключи тези анекси до избор на нов изпълнител. Единствено това защитава българския интерес.

След тази дата няма легален начин това да се направи.

Още по темата
Това не е единствената катастрофа, която Кирил Петков ще остане след себе си.  Не Агенция "Пътна инфраструктура" отмени обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане. Тези процедури изобщо не са могли да стигнат до подаване на оферти и избор на изпълнител. Те са отмени от Комисията за защита на конкуренцията."

Това обяви на пресконференция вицпремиерът Гроздан Караджов.

"Това предотвратихме през април. Тогава се обяснявах защо е нужно това решение на парламента, за да започнем да работим. След първи април нямахме възможност да запълним нито една дупка. Тогава след едноседмично забавяне, решението на парламента беше взето и спасихме птъната инфраструктура. Тогава се справихме." Това обяви министърът на

Петков умишелно заложи мина. Вероятно е предполагал, че ще се стигне до служебен кабинет. До април вече е виждал, че не го бива за тази работа.

Проследители ги биографиите на тези, които бяха назначени от министъра на финансите и премиера, ще намерите отговори на много въпроси. От там ще се разбере кой искаше да контролира средствата през тази комисия. Разликата между това кого аз посочих, а това беше заместникминистъра и един юрист държавен служител, докато повечето от членовете на тази междуведмоствена комисия бяха външни експерти. Те бяха от средите на строителните лобита. Това беше съмнително от самото начало. До този момент не съм го казвал.

Не знам какво е има в предвид Тошко Йорданов, но аз такива хора не съм назначавал. Моля заместник министрите да кажат кой за кого работи.

Интересите на хората около Кирил Петков да контролират средствата към пътните строители имат свои ясни носители.

Точно с тази цел е поставена тази дата, да не може да се разпорежда държавният глава с тези средства. Контролът на народното събрание беше със същия аргумент. Докато няма такова, той да не може да се разплаща. Тогава всички бяхме изумени от начина, по който нещата се поставиха на карта.

Вероятно дори аварийни ремонти няма да се правят след тази дата. След нея договорите се прекратяват. Възложители без договори, веднага отивате при прокурора. Точно с това през април влязохме в парламента. Тогава поясът беше в парламента и те взеха решение.", добави Караджов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase