Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ръководството на парламентарната група на “БСП за България” уведоми президентството, че ще върне без забавяне третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в четвъртък в 10:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на левицита.

Oще по темата

До това решение се стигна, след като опозицията в НС отказа да включи като точка в дневния ред управленската програмата на БСП. Условието на левицата беше, че ако тя бъде приета от НС, те ще предложат кабинет с премиер Асен Василев.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ хвърлиха държавата в хаос. Те искат хаос и разруха в държавата, обвини Свиленски.

„Това, което се случи днес показа на обществото кой от коя страна на тази разделителна линия на хората и партиите е. Кои искат да се борят с корупцията и кои са тези, които я защитават. Разработихме програма на трите партии, включващи и предложенията на ИТН. Програмата отразява това как искаме да се развива България. В нея беше записано приемане на закона за антикорупция и избор на председател на на КЕВР до12 август. Опасността пред държавата сега е отговорност на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство и парламент“, каза той.

По думите му ПГ на ИТН, на ДПС и на „Възраждане“ саботираха законодателната програма на БСП.

„Ясно стана, че „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС. Ясно стана, че от първия ден, в който ИТН заявиха желание за разговори е било лицемерно поведение и те не са искали да има правителство“, скочи още Свиленски.

„Утре връщаме неизпълнен мандат на Румен Радев отговорността за хвърлянето на държавата в безвремие остава в ръцете на тези, които днес саботираха това България да има правителство“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Джонсън

преди 1 година

До БСП трябва да се самозакрие. Така ГЕРБ, а и вероятно ДПС ще изчезнат

60

Анонимен

преди 1 година

Защо все си мисля, че бъдещият парламент би изглеждал по-добре без ПП и ДБ.

59

БСП МУЛТАК

преди 1 година

Гола вода сте, щом не можете една власт да задържите....

fallback